Bemutatkozás

Első diplomámat az ELTE bölcsészkarán szereztem. Tanári gyakorlatom biztos alapokat jelent a részképességek hatékony fejlesztéséhez, a tanulás módszertanának elsajátításához, a jobb teljesítmény eléréséhez.

Pszichológusként (PTE- pszichológia szak) munkám során a legfőbb hangsúlyt a terméketlenség kezelésére fektetem. (Ez talán abból is fakad, hogy Dr. Lux Elvira hatására lettem pszichológus, aki a szexológia mellett főként meddőségi kérdésekkel foglalkozott.) Egyéni és csoportos keretben (GyereBaba Program, www. gyerebaba.hu) dolgozom együtt olyan párokkal, akiknél valamilyen oknál fogva még nem jön a baba. Meggyőződésem, hogy a megtermékenyüléshez a kedvező testi és lelki feltételek megteremtésén keresztül visz az út. A kiegyensúlyozott pszichés állapot, a lelki egészség és stabilitás nagyban hozzájárulhat a fogamzás sikeréhez. Célom, hogy ennek elérésében támogassam a hozzám fordulókat, hogy a gyermekáldás minél több párnak lehessen a megvalósult álma.
Szakmai szempontból ezen felül kiemelt terület a férfi-női problematika, a párkapcsolati krízis valamint a szexuális természetű gondok kezelése. 2008 óta vagyok a Magyar Szexológiai Társaság tagja. Stressz-kezeléssel kapcsolatos megoldási módokkal, pszichodramatikus eszközökkel is dolgozom. Dr. Daubner Bélától tanultam az integratív hipnoterápiás módszereket. Tapasztalatom szerint a relaxáció valamint a módosult tudatállapotban átélt élmény és az azt követő feldolgozás átbillenést hozhat a termékenységgel kapcsolatos problémák megoldásában is.

Pszichodráma vezető vagyok, folyamatosan indítok és tartok önismereti csoportokat. A zárt csoportos keretben zajló folyamat során az elakadások feloldásával lehetővé válhat a mindennapok harmonikusabb, örömtelibb megélése. (Leggyakrabban, de nem kizárólag fölmerülő témakörök: párkapcsolat és intimitás/szexualitás, veszteség, gyász, agresszió kezelése, munkahelyi problémák, szülő-gyerek konfliktusok, babakérdés, szerepeltolódások stb.) A csoportmunka során legfőképp a pszichodráma és a bodywork technikáit használjuk, mely kiegészül relaxációval, vezetett imaginációval, illetve a tapasztalatok verbális feldolgozásával. A csoport, mint biztonságos keret, lehetővé teszi, hogy az eddigi viselkedési minták helyett védett környezetben lehessen újakat kipróbálni, és a tapasztalatokat azután a hétköznapi életben fölhasználni.

Az irodalmi művek olvasását, a filmélményeket is kiváló terápiás lehetőségnek tartom, a művészetpszichológia, a befogadás-lélektan területeire is szívesen kalandozom.
Talán a szakmai identitásnál is fontosabb, hogy feleség és családanya, két gyermek édesanyja vagyok. Kisebbik lányom a gimnáziumi évek végén jár, nagyobbik lányom már felnőttként, kerekesszékben éli teljes és önálló életét.

Comments are closed.