Problémák-megoldások-módszerek

Az pszichológiai tanácsadás fókuszterületei
– Terméketlenséggel összefüggő problémák kezelése
– Önismeret
– Szerepbizonytalanságok és azok kezelése
– Krízisintervenció, gyász és veszteség feldolgozása
– Depresszió és szorongás kezelése
– Párkapcsolati gondok
– Szexuális problémák megoldása
– Kommunikáció fejlesztése
– Személyiség- és személyes hatékonyságfejlesztés (KIP, NLP-s     technikák)
– Életvezetési tanácsadás
– Stressz- és indulatkezelés
– Időgazdálkodás
– Kapcsolati hatékonyság fejlesztése

Milyen eszközökkel dolgozom?
–    kognitív viselkedésterápia: a rövid távú jelenre irányul, az időszerű problémák megoldását célozza, a torzult gondolkodás és a viselkedés megváltoztatásán keresztül
–    KIP= A Katathym Imaginatív Pszichoterápia: mélylélektani pszichodinamikai alapokon nyugszik. (A „katatim” a lélek mélyrétegeire, az imaginatív szó az élményvilág képi jellegére utal. )
A módszert H. Leuner dolgozta ki, 1955 óta vezette be a terápiás folyamatba. Az imaginációkkal való terápia képzeleti képek révén a szimbólumokkal dolgozik. Pszichés elakadások, illetve testi (pszichoszomatikus) tünetek kezelésében hatékony eszköz lehet. Lehetővé teszi a korai érzelmi hiányok feltöltését, a konfliktusok érzelmi feldolgozását a képi síkon, így segítve a személyiség érését.
–     NLP-s technikák:
Az NLP a Neuro Lingvisztikus Programozás rövidítése, és egy olyan technikát takar, amely a kívánt jövőbeli célállapot elképzelésével, vizualizálásával dolgozik. Sikeres terapeuták módszereiből összeállított integrált, kognitív, imaginatív és műveleti módszer. Neurotikus problémák, beilleszkedési, életvezetési nehézségek esetén különösen hatékony.

Az egyéni terápiás forma Neked való:
–    ha kész vagy szembenézni önmagaddal és a problémáiddal
–    ha fel akarod oldani a személyes élettörténetedből, a traumákból adódó elakadásokat, gátakat
–    ha nyitott vagy a változásra
–    ha kész vagy megerősödni, a nehézségekkel megküzdeni
–    ha szeretnél másképp élni, harmóniában lenni önmagaddal, a világgal

Csoportterápia
Miért jó a csoportos forma?
–    A tapasztalatok alapján a csoport nagyon nagy erőt ad.
–    Nem pusztán arról győződhetsz meg, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, de ötleteket, megoldásokat, sőt érzelmi támogatást is kaphatsz, szorongásod oldódik.
–    A csoportban életszerű helyzeteket is megjeleníthetsz, nyitás a tágabb világ felé, a csoport olyan, mint egy nagy család.

Lux Baba Program a termékenység elősegítéséért
Régóta babát vártok? Végigjártad az orvosokat és nincs kimutatható szervi ok a háttérben? Ha pszichés elakadás nehezíti a fogantatást, a terápiás munka segíthet. Feltárhatod a termékenységet késleltető/ gátló okokat, mélyítheted az önismereted.

Relaxációs csoport
Túl nagy a nyomás az életedben? Engedd ki a fáradt gőzt, lazulj el stresszoldó foglalkozásainkon! A relaxációs csoportban integratív módszerekkel dolgozunk, felhasználjuk a gyakorlati relaxáció bizonyos elemeit, a KIP képeit valamint az NLP-s technikákat.

A relaxáció:
– a lazításon (izomlazítás, légzéstechnika) keresztül testünk kiegyensúlyozott állapotának visszaállítására szolgál, a módszer jól alkalmazható általános szorongásos tüneteknél, de megoldásokat nyújt egyéb konkrét testi problémákra is
– egyfajta transztechnika, melynek segítségével a figyelem beszűkítése, majd kitágítása révén megnyílik az út a belső világ felé

Comments are closed.